Wednesday, November 18, 2009

Κεικ λεμονιού

Καλημερούδια!!!
Αν και νηστεία συνεχίζω να κάνω αρτhσιμα γλυκακια και φαγητά.. Δυστυχώς παραείμαστε κοιλιόδουλοι για να κάνουμε όλες τις νηστείες της θρησκείας μας.

Η κόρη μου μου φάγε χτες τα αυτιά να κάνουμε ένα γλυκάκι μιας και η αγαπημένη της Hannah Montana αναβλήθηκε. Όρεξη να συμμαζέψει το δωμάτιο της δεν είχε γιατί και καλά δεν έχει τη δύναμη για τέτοιες varies δουλειές εφόσον είναι "πετσί και κόκκαλο" όπως της είπε ο πατέρας της...
κανε παιδιά να δεις χαιρί που λεγε και ο πατέρας μου..
Αποφάσισα να κάνω ένα keik λεμόνι γιατί και γρήγορα γίνεται και αρέσει σε όλους. Έγινε υπέροχα λεμονάτο και φανταστικά αφράτο! Η συνταγή που βρήκα έλεγε να χρησιμοποιήσω Sour cream. Sour cream δεν είχα, είχα όμως κρέμα γάλακτος και γιαούρτι ακτίνια οποτε χρησιμοποίησα αυτά. Αν μη τι άλλο το keik μας θα βγαίνε και με ζωντανούς οργανισμούς.. η ψημένους..το ίδιο μας κάνει...




στα υλικά μας τώρα

300 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100gr. βούτυρο
200 gr. ζάχαρη
100 gr. Γιαούρτι
100 gr. κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό)
4 αυγά
1 k.k. μπέικην
1 k.k. Soda μαγειρική
1 πρέζα αλάτι

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το ξύσμα καθώς και το χυμό από το λεμόνι. συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε σταδιακά το αλάτι, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με το μπέικην και τη soda και προσθέτουμε και το αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη forma και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Καλοφάγωτο!

P.S.
παραλίγο να το ξεχάσω!
Γι αυτούς που το θέλουν ακόμα πιο λεμονάτο:
Ανακατέψτε το χυμό από 2 λεμονια με 5 κουταλιές άχνη, τρυπήστε το γλυκό με ένα ξυλάκι η κάτι σουβλερό τέλος πάντων και γεμίστε τις τρύπες με το χυμό.Κάντε το μέχρι να τελειώσει όλος ο χυμός λεμόνι. Αφήστε το γλυκό μερικές ώρες να κάτσει! Εγώ το κάνω αποβραδίς και το σερβίρω την άλλη μέρα!Η μυρωδιά και η γεύση είναι απίστευτη!

5 comments:

  1. Υπέροχο κεκάκι και θαυμάσια ιδέα για το μεγάλο μου κοριτσάκι που του αρέσουν τέτοιου είδους γεύσεις!
    φιλιά!

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα!!
    Έφτιαξα ένα παρόμοιο κεκάκι την Κυριακή, αλλά μου ξεφούσκωσε!! Σνιφ!! Ήταν όμως πεντανόστιμο! Η ιδέα με το χυμό λεμόνι στο τέλος, πολύ μου αρέσει! Θα τη δοκιμάσω την επόμενη φορά!!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
  3. Kalhmeroudia! Mhpos evales poly mpeikin? kala einai, meta to telos tou pshshmatos na anoigeis elafra thn porta tou fournou kai na afhneis to glyko gia merika lepta akoma mesa.

    ReplyDelete
  4. Δεν έβαλα baking powder γιατί η συνταγή δε ζήταγε, έβαλα απλώς αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, και το άφησα στο φούρνο να κρυώσει με ελάχιστα ανοιχτή την πόρτα...Γι αυτό αποσυντονίστηκα που κρύωσε!!
    Καλά η τούρτα από πάνω, δεν παίζεται!!!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
  5. To aleuri pou foskonei mono tou exei hdh mpeikin mesa ara den fouskonei kai toso mono tou :))
    Pisteuo oti h thermokrasia tou fournou isos na htan to provlhma....

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails