Tuesday, November 17, 2009

Μακαρονάδα με τόννο

Όταν το φαγητό πρέπει να γίνει γρήγορα και να είναι χορταστικό τότε είναι αυτή σίγουρα μια από τις αγαπημένες μου συνταγές!

Χτες ήταν μια τέτοια μέρα. Το πρωί γραφείο, μετά σπίτι να πάρω κάτι πραγματάκια, να ετοιμάσω το μωρό, να πάω να πάρω την χριστίνα από το ωδείο και να πάμε στην φίλη της που είχε γενέθλια! Μετά Σ/M για φρούτα και σαλάτα και vour για το σπίτι να μαγειρέψω! OUF!


Η σάλτσα με τόννο γίνεται στο pi και fi και είναι πεντανόστιμη. Η χριστίνα έχει μια αδυναμία στα Σπαγγέτι οποτε την συνοδέψαμε με τέτοια!




Χρειαζόμαστε


2 κονσέρβες με τόννο

3-4 αντζούγιες

2 κούπες χυμό ντομάτας η

1 κονσέρβα ντοματάκια πολτοποιημένα και μια κουταλια τοματοπελτέ

1 κόκκινη πιπεριά σε κυβακια

2 Κουταλιές της σούπας κάπαρη

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο3

σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του καφέ ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

1 ποτήρι ζεστό νερό από τα μακαρόνια

Καβουρδίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε σταδιακά την πιπεριά, το σκόρδο και τον τόννο. Ρίχνουμε τη σάλτσα και τα μπαχαρικά καθώς και την κάπαρη και τον μαϊντανό. προσθέτουμε τις αντζούγιες και το ζεστό νερό. Καλά είναι να αλατίσετε στο τέλος εφόσον και οι αντζούγιες είναι αλμυρές!Σκεπάζουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε με τα μακαρόνια και σερβίρουμε. Και όπως είπαμε... τα μακαρόνια δεν τα βουτυρώνουμε ποτε!
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και πράσινες ελιές ψιλοκομμένες η και βασιλικό.
Καλή όρεξη!

1 comment:

  1. Πεντανόστιμη φαίνεται! Και είναι και νηστίσιμη για όσους νηστεύουν!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails