Monday, May 31, 2010

υπέροχα ταρτάκια με κρέμα φυστικιού αιγίνης και φράουλες

Το περασμένο Σάββατο μαζευτήκαμε μερικοί φίλοι για να δούμε Eurovision και κυριως για να δούμε πως θα πιάσουμε για ακόμα μια φορά πάτο. Διότι μια είναι η Ελενάρα!! Βασικά δεν μαζευτήκαμε τόσο για το σοου αλλα για να μαζευτούμε γενικά... είναι αυτό που λέμε όπου γάμος και γιορτή η Βασίλω πρώτη...



Έκανα πολλά και διάφορα. Α το μότο της βραδιάς ήταν τεξ-μεξ .... με κάαααργα μοχίτος... και ας μην ήπιαμε στο τέλος ούτε ένα. οΥτε μισό ρε παιδί μου έτσι για να πάνε οι στεναχώριες κάτω που δεν κερδίσαμε. όχι ότι περιμέναμε να κερδίσουμε. Αν και το δικό μας τραγούδι, κακα τα ψέμματα, ήταν πολύ ανεβασιάρικο..... Λίγο αυτό το ου ου με χάλαγε αλλά έδενε με το υπόλοιπο θέμα... Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι έιχε βαθύ νόημα. όχι το ου ου... αυτό έτσι και αλλιώς,,, το άλλο...Πλήρωσα ότι χρωστούσα, και τα δανεικά...και πάλι από την αρχή...κάπως έτσι έ; Θα μπορούσε άνετα να είχε βγεί ο Παπανδρεόυ αντί για τον Αλκαίο να το τραγουδησει. Και όπου "ου" βάλτε "μπου". Τεσπα. Μας αδίκησαν.




Πάμε στα δικά μας τώρα. Έκανα κάμποσα φαγητά και γλυκά για εκείνη την ημέρα. Αν και εγώ προσωπικά δεν είχα κάποιο φαβορί, στους περισσότερους άρεσαν τα ταρτάκια με την κρέμα φυστικιού. Ειδικά ο Νίκος μπορεί να φαγε και 10! Αν και είχα σκοπό να τα κάνω με μία άλλη ζύμη, η οποία μου απέτυχε παταγωδώς, τελικά κατέληξα σε μια απλή μπριζέ, στην οποία αντικατεστησα απλά ένα μερος από το αλευρι με τριμμένο αμύγδαλο.

Παμε στην συνταγή;




Ταρτάκια με κρέμα φυστικιού αιγίνης και φράουλες

Για την ζύμη μπριζέ

100 gr. αλεύρι

50 γρ. αμύγδαλο τριμμένο

100 gr. Βούτυρο κρύο σε κομματάκια

50 gr. Ζάχαρη

μια πρέζα αλάτι


Ζυμώνουμε όλα τα υλικά γρήγορα μαζί. Μαζεύουμε την ζύμη σε μια μπάλα και αφου την τυλίξουμε σφιχτά σε μια μεμβράνη την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοιγουμε την ζύμη σε φύλλο και κόβουμε κυκλάκια με κουπ πάτ η απλώνουμε την ζύμη στα φόρμακια για τα μάφινς. προσσοχή όμως να μην κάνετε τα τοιχώματα πολύ ψηλά γιατί δεν προκειται να σας κρατήσουν. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 175 βαθμούς και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά.


Κρέμα με φυστικι αιγίνης

230 βούτυρο
150 κρεμα γάλακτος

4 κρόκοι

100 γρ. ζάχαρη

120 γρ. φυστικι αιγίνης αλεσμένο

1 βανίλια
100 γρ. κουβερτούρα


Βάζετε την κρέμα να βράσει και χτυπάτε την ζάχαρη με τους κρόκους και την βανίλια να πήξουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθετετε λίγη λίγη τη κρέμα. Αναμυγνύετε με το βούτυρο και το φυστίκι και τοποθετετείτε σε μπεν μαρί όπου και τα ανακατώνετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μεχρι να αρχίσει να πήζει. Αποσύρετε την κρέμα από την εστία και προσθέτετε σε αυτή την κουβερτούρα, Αφήνετε λίγο να λιώσει και ανακατευετε καλά.


Για την μαρέγγα


2 ασπράδια

100 γρ άχνη

1 βανίλια
μια πρέζα αλάτι

επιπλέον


500 γρ. φράουλες
λίγο τριμμένο φυστίκι



χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγγα προσθέτοντας από ένα σημείο και μετά και την άχνη με την βανίλια σιγά σιγά. γεμίζετε τα ταρτάκια με την κρέμα. κοβετε τις φραουλες στην μέση και τις τοποθετείτε γύρω γύρω. Καλύπτετε με λίγη μαρέγγα και είτε τα βάζετε για μερικά λεπτά κάτω από το γκριλ του φούρνου είτε την καίτε με το ειδικό μηχανηματάκι. πασπάλίζετε με το φυστίκι.



καλή όρεξη!!!!

6 comments:

  1. κάτι παραπάνω από τέλεια!!!
    πέθανα μέσα στα άγρια ξημερώματα!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Ταρτάκια αγαπημένα! Πολύ ωραία και λαχταριστή συνταγή και τρελαίνομαι και για φυστίκια Αιγίνης.
    Καλό μήνα!
    Μάγδα

    ReplyDelete
  3. Πολύ νόστιμα φαίνονται! Τα έβαλες σε μαφινοταψί από ότι κατάλαβα. Βγαίνουν εύκολα από εκεί;

    ReplyDelete
  4. Καλημερούδια και καλό μήνα!

    ναι αυτη τη φορά τα έψησα στην φόρμα των μάφινς. Για να βγουν ευκολ.α βουτύρωσε τα καλα και πασπάλισε τα και με λίγο αλευρι. Θα βγουν χωρίς κόπο!
    φιλιά

    ReplyDelete
  5. Εγώ θέλω ένα χωρίς μαρέγκα!!!

    ReplyDelete
  6. Αχ τι γλυκό γλυκάκιιι!

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails