Friday, February 12, 2010

Mακαρονάδα με ψητά λαχανικά

Καλημερούδια καλά μου παιδάκια. Χτες γύρισα σπίτι αργά και χρόνος πολύ για μαγείρεμα δεν υπήρχε. Αποφάσισα να κάνω λοιπόν μια μακαρονάδα. Για σάλτσα διάλεξα να κάνω κάτι με τα λαχανικά που είχα στο ψυγείο. Αν και δεν το περίμενα, έγινε φανταστική! Για μακαρόνια επέλεξα να κάνω το χοντρό το σπαγγέτι του παστίτσιου. Και να θελα κάτι άλλο δεν είχα.

Πάμε?




Mακαρονάδα με ψητά λαχανικά

500 gr. μακαρόνι χοντρό
2 κολοκυθια
2 μελιτζάνες
1 κόκκινη πιπεριά
500gr. ντοματάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 κλωναράκι θυμάρι
μερικά φύλλα βασιλικού
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Λάδι για το τηγάνισμα

προαιρετικά
κατσικίσιο τυρί κρέμα


Πλένουμε τα λαχανικά. Ξεφλουδίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε μαζί με τις μελιτζάνες και τα κολοκυθια κατά μήκος σε ψηλές λωρίδες με πλάτος 2 cm περίπου. Τα κρεμμύδια τα κόβουμε σε ροδέλες, τα σκόρδα σε χοντρές φέτες και τα ντοματάκια τα αφήνουμε ολόκληρα. Τα απλώνουμε όλα, εκτος από τις μελιτζάνες, σε μια λαμαρίνα φούρνου, τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και με τα φυλλαράκια από το θυμάρι και τα ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς.

Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και κρατάμε, λίγο πριν τα στραγγίξουμε, μιση κούπα από το νερό τους για να δέσουμε την σάλτσα αργότερα.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Βάζουμε τα μισά λαχανικά φούρνου με το υπόλοιπο λάδι και τα φύλλα βασιλικού στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε ελαφρά. Ρίχνουμε τα μακαρόνια πάλι πίσω στην κατσαρόλα. ΔΕΝ τα πλένουμε ΟΥΤΕ τα βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά, αραιώνουμε την σάλτσα με το νερό που κρατήσαμε (όχι όλο! όσο χρειαστεί), αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.

Επειδή η σάλτσα θυμίζει λίγο ratatouille, το δικό μας τουρλού δηλαδή, προτίμησα αντί για παρμεζάνα να το σερβίρω με κατσικίσιο τυρί κρέμα. Απίθανο!!

και επειδή μεθαύριο είναι του Αγίου βαλεντίνου, λέω να σα κεράσω από τώρα... όχι ότι γιορτάζω την συγκεκριμένη ημερα.. αυτά είναι για τους φρεσκοερωτευμενους. Παρόλα αυτά μπήκα χτες με την χριστίνα στην κουζίνα για να κάνουμε κάτι για τις δασκάλες της..... και ορίστε το αποτέλεσμα.....

Κόκκινα γλειφιτζούρια



πραλίνες από άσρη σοκολάτα γεμιστές με Marzipan, βατόμουρο και ganache σοκολάτας




Muffins σοκολάτας με Disco Glitter





Και τέλος Muffins με μήλα και καραμέλα



Κόλαση!!!!!!!

Και σύμφωνα με το πνεύμα της μεθαυριανής ημέρας να σας αφιερώσω και το επόμενο ποiηματακι . Δυστυχώς μονο στα γερμανικά ... Happy Valentines Day darlings........

Wie er wolle geküsset sein

Nirgends hin, als auf den Mund:
Da sinkts in des Herzen Grund.
Nicht zu frei, nicht zu gezwungen,
Nicht mit gar zu faulen Zungen.
 
Nicht zu wenig, nicht zu viel:
Beides wird sonst Kinderspiel.
Nicht zu laut und nicht zu leise:
Bei der Maß' ist rechte Weise.
 
Nicht zu nahe, nicht zu weit:
Dies macht Kummer, jenes Leid.
Nicht zu trocken, nicht zu feuchte,
Wie Adonis Venus reichte.
 
Nicht zu harte, nicht zu weich,
Bald zugleich, bald nicht zugleich.
Nicht zu langsam, nicht zu schnelle,
Nicht ohn' Unterschied der Stelle.
 
Halb gebissen, halb gehaucht,
Halb die Lippen eingetaucht,
Nicht ohn Unterschied der Zeiten,
Mehr alleine denn bei Leuten.
 
Küsse nun ein jedermann,
Wie er weiß, will, soll und kann!
Ich nur und die Liebste wissen,
Wie wir uns recht sollen küssen.

Paul Fleming   

1 comment:

  1. Wraia ta makaronia, teleia kai ta valentinoglukakia alla to poihmataki sto telos me ksetrelane.

    ReplyDelete

Please Leave your Comment

Related Posts with Thumbnails